neurosurgeri, pemantauan neurofisiologi intrabedah

THIS NEUROSURGICAL SITE IS MULTILINGUAL IN  HOMEPAGE BUT THE WHOLE WEBSITE IS IN ENGLISH

Arabic Chinese Dutch English French German Hindi Italian Japanese Malysian Urdu Polish Portuguese Russian Spanish Turkish
SEBAGAI MENGINGATI GURU YANG TERHEBAT

NEUROSURGERI

Laman web ini ditujukan terutamanya kepada khalayak perubatan dan juga pakar bedah, ia bertujuan untuk membentangkan aktiviti-aktiviti pembedahan dan akademik oleh Prof. Munir. A. Elias Shawash selama lebih 30 tahun. Di sini pakar bedah otak boleh mendapat piawaian dan pengubahsuaian yang terbaru bagi strategi rawatan untuk paraplegia, ketumbuhan otak, kecederaan saraf tunjang, kecederaan kepala, strategi pengurusan kesakitan, termasuk etiologi sakit saraf yang berbeza, gangguan pergerakan. Pakar bedah otak memerlukan suatu kaedah yang sangat lama untuk memahami bahawa pengalaman ini adalah penting dalam bidang perubatan - neurosurgeri. Neurosurgeri mempunyai strategi membuat keputusan yang sensitif masa. Ia dikawal oleh status pesakit yang berubah dengan pantas. Pakar bedah mesti bertindak dengan sewajarnya pada masa ini. Beliau mestilah mampu untuk meramal, atau sekurang-kurangnya perlu mengingat komplikasi yang mungkin berlaku, dan bertindak dengan berhati-hati untuk mengelakkannya daripada meningkat. Dokumentasi video intrabedah yang dihasilkan ini membolehkan kita menganalisis secara retrospektif untuk mencari beberapa punca komplikasi.

Di sini bermulanya kuasa pemantauan intrabedah menggunakan saluran IOM ISIS HighLine 32 dengan semua parameter yang tersedia, yang boleh memberi amaran tentang anjakan fungsi sebelum ia menjadi bencana yang besar dan juga agar dapat mengambil langkah-langkah yang sesuai sebelum ianya menjadi kerosakan yang tidak boleh dipulihkan lagi.

Neuroanestesia adalah asas bagi navigasi yang betul bagi pemantauan sedemikian untuk menjadikannya lebih mudah dilaksanakan dan untuk membimbing pesakit ke arah margin yang selamat sehingga dia berjaya melepasi detik-detik kritikal pembedahan.

Navigasi morfologi intrabedah menggunakan BrainLab Skyvision dengan MRI dengan standard yang tertinggi yang ada bersama semua perisian, membuatkan pakar bedah lebih mengetahui dan dapat melihat kesemua data untuk mengambil tindakan yang sewajarnya.

Pentero-C bukan hanya sebuah mikroskop, ia memberikan pakar bedah otak kuasa untuk melihat apa yang beliau tidak mampu untuk lihat sebelum ini.

Tahun-tahun yang terakhir di Hospital Shmaisani, navigasi neurofisiologi fungsian ISIS Inomed Highline 32 saluran dan BrainLab Suite yang disepadukan dengan fMRI Siemens Skyra 3 Tesla bersama perisian penjejak fiber (DTI) dan 80 perisian Syngo yang lain untuk memantau amalan intrabedah.

Dengan pengenalan teknologi baru, dimensi baru serta masalah baru timbul. Apabila anda mempunyai lebih banyak data, anda mempunyai lebih banyak maklumat untuk diuruskan dan taktik serta pilihan anda juga boleh terus berkembang, tetapi walaupun begitu, komplikasi akan terus kekal dan ia memerlukan jalan penyelesaian.

Kami menjemput anda untuk mengunjungi laman web kami untuk maklumat mengenai aktiviti neurosurgeri, video, peralatan neurosurgeri dan banyak lagi. Apabila anda memasuki laman web kami perlu diingati bahawa semua isi kandungan adalah dalam Bahasa Inggeris. Selain itu, semua pertanyaan mesti dihantar dalam Bahasa Inggeris.

Klik disini untuk masuk!

neurosurgery

pemantauan neurofisiologi intrabedah
ISIS MER untuk DBS dan Pelesian

Functional Neurosurgery
functionalneuro.surgery
Functionalneurosurgery.net

IOM Sites
iomonitoring.org
operativemonitoring.com

Neurosurgical Sites
neurosurgery.art
neurosurgery.me
neurosurgery.mx
skullbase.surgery

Neurosurgical Encyclopedia
neurosurgicalencyclopedia.org

Neurooncological Sites
acousticschwannoma.com
craniopharyngiomas.com
ependymomas.com
gliomas.info
meningiomas.org
neurooncology.me
pinealomas.com
pituitaryadenomas.com 

Neuroanatomical Sites
humanneuroanatomy.com 
microneuroanatomy.com

Neuroanesthesia Sites
neuro-anesthessia.org

Neurobiological Sites
humanneurobiology.com

Neurohistopathological
neurorhistopathology.com

Neuro ICU Site
neuroicu.info

Neuroophthalmological
neuroophthalmology.org

Neurophysiological Sites
humanneurophysiology.com

Neuroradiological Sites
neuroradiology.today

NeuroSience Sites
neuro.science

Neurovascular Sites
vascularneurosurgery.com

Personal Sites
cns.clinic

Spine Surgery Sites
spine.surgery
spondylolisthesis.info
paraplegia.today

Stem Cell Therapy Site
neurostemcell.com


Inomed Stockert Neuro N50. A versatile
RF lesion generator and stimulator for
countless applications and many uses


Multigen RF lesion generator .